Yoga in de natuur

Yoga in de natuur, in de buitenlucht, een bijzondere ervaring! Yoga Flow Zuidlaren organiseert actieve yogalessen in de natuur. De mat uitrollen in het gras, op de hei, de vogels horen fluiten en de wind door je haren voelen. Op een actieve manier bewust ontspannen. Uit je hoofd, in de natuur, in je lijf!

De yoga in de natuur lessen vinden plaatst van mei tot oktober.

De yoga in de natuur lessen worden gegeven in het Nationaal Park Drentse Aa op een rustige locatie met alleen wandelverkeer. De actieve yogavorm vinyasa yoga is zeer geschikt om buiten te volgen. De lessen worden aangepast aan de weersomstandigheden. Bij warm weer een rustige les in de schaduw. Bij fris weer een staande, actieve flow les. Alleen bij regen of onweer worden de lessen geannuleerd.

Yoga in de natuur, in Nationaal park Drentse Aa, in het bos

Leslocatie

Kniphorstbosch Anloo in het Nationaal Park Drentse Aa. De locatie is een rustige plek in het bos, op 10 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats Kniphorstbosch Anloo. Vraag Mariska om de exacte locatie. Dit is een rustige plek in de natuur met alleen wandelverkeer. In de natuur zijn sanitaire voorzieningen niet geregeld.

Kijk hier voor de tarieven van de yogalessen.

Yoga in de natuur en praktische zaken

De yogalessen worden gegeven in de natuur. Iedere deelnemer neemt zijn eigen yogamat mee. De lessen worden geannuleerd bij regen of onweer met uitzondering van de ochtendlessen of mini retreatlessen. De ochtendlessen worden bij regen of onweerskans verplaatst naar het Grand Cafe in Zuidlaren. Lees hieronder de praktische zaken.
Neem zelf de yogamaterialen mee. Een yogamat is een vereiste, deze kun je ook aanschaffen bij Yoga Flow Zuidlaren. De andere materialen zijn een advies:
  • yogamat
  • kleed je naar de weersomstandigheden, eventueel laagjes kleding, antislipsokken en anti slip handschoenen bij frisse temperaturen
  • (meditatie) kussen
  • deken of grote handdoek
  • yogablok of dik boek
  • klein handdoekje voor zweten
  • klein handdoek of oogmasker voor de eindontspanning om de ogen te bedekken
  • flesje water en/of thermoskan thee voor je kopje thee na de les
  • smeer eventueel onbedekte lichaamsdelen in met anti-teken-middel. De docent neemt een tekentang mee.
  • zonnebrandcrème of beter nog insmeren thuis
De yogalessen gaan bij alle weersomstandigheden door behalve bij regen en onweer. Kleed je dus naar de weersomstandigheden. Laagjes kleding is altijd handig bij buitensporten. Neem warme sokken mee bij fris weer.
Advies: Kom op de fiets! Kom je met de auto, houdt dan rekening met 10 minuten wandeltijd naar de yogalocatie, via een prachtige wandelroute. De yogales begint al bij je wandeling. Vanaf parkeerplaats Kniphorstbosch Anloo, ongeveer 10 minuten wandeltijd. Vanaf tunneltje N34 Annen, ongeveer 13 minuten wandeltijd. Vraag Mariska om de exacte locatie en wandelroute.
De buiten yogalessen worden geannuleerd of verplaatst bij grote kans op regen of onweer. 60 minuten voor de les besluit de docent of de les wel of niet doorgaat of dat de les wordt verplaatst naar het Grand Café. Deelnemers worden via een app bericht op de hoogte gesteld als de les niet doorgaat. Bij annulering van de les ontvang je je gedeelte lesgeld retour.

Wil je online yogalessen volgen en zelf je plek in de natuur uitzoeken? Die mogelijkheid is er ook! Het enige wat jij nodig hebt is een goede internet bundel.