Prachtige yoga retreat locatie in DrentheYoga retreat weekend in de natuur

Ontdek dit pareltje in Drenthe

Meer info

Yoga retreat weekend in de natuur landgoed Hendriksveen

Ben jij toe aan een weekend vol rust, stilte en de verkwikkende invloed van de natuur? Dan nodigen wij je uit op landgoed Hendriksveen in Odoorneveen (Drenthe). Hier kun je een heel weekend lang genieten van yoga, gezonde voeding en de prachtige natuur. Neem een goed boek mee en trek je terug op je veranda van je idyllisch mooie natuurhuisje aan het water. Neem een verfrissende duik in het natuurwater, of verken het water per sup, kano of vlot. Op deze bijzondere plek zul je vanzelf in een lagere versnelling schakelen. De omgeving en atmosfeer zijn hier adembenemend mooi. Een wandeling over het landgoed is al een avontuur op zich. Bovendien grenst het uitgestrekte heidegebied van Boswachterij Odoorn direct aan het landgoed.

Yoga retreat weekend in de natuur

Dit bijzondere weekend omvat inspirerende vinyasa yogalessen te midden van de natuur, een heerlijk verblijf op een schitterend landgoed in Odoorneveen (Drenthe) in sfeervolle natuurhuisjes aan het water of een je kampeerplek. Hier draait alles om het buiten zijn, het opgaan in de natuur en het vinden van innerlijke rust. Geniet van de verrukkelijke, pure Italiaanse gerechten bereid door Diete de Boer en ervaar de verbinding met jezelf!


In 2024 worden er maar liefst twee yoga weekenden in de natuur georganiseerd op landgoed Hendriksveen. Welk van deze weekenden past het beste bij jou?

14 t/m 16 juni 2024

6 t/m 8 september 2024

HET YOGA RETREAT WEEKEND BESTAAT UIT:

✓ 3 x vinyasa yogales (75 minuten)
✓ 1 x gentle flow vinyasa yogales (60 minuten)
✓ 2 x ademsessie (30 + 60 minuten)
✓ Meditatieve wandeling over het labyrint op het landgoed
✓ Sup, vlot of kano vrij beschikbaar om het water op te gaan
✓ 2 x luchtig ontbijt
✓ 2 x uitgebreide brunch
✓ 1 x 3-gangen diner (zaterdag)
✓ 2 x avondmaaltijd (vrijdag en zondag)
✓ Onbeperkt koffie, thee en water
✓ 2 x overnachting in een prachtige natuurhuisje of kampeerplek

✓Tijd voor jezelf tussen de programma onderdelen


LOCATIE

Landgoed Hendriksveen bevindt zich op de Hondsrug in zuidoost Drenthe. Dit kleine natuurgebied is omgeven door uitgestrekte landerijen en grenst direct aan het bos- en heidegebied van Boswachterij Odoorn. Hier draait alles om rust en verstilling. De bewoners koesteren deze unieke natuur en streven naar een duurzame, prachtige én gastvrije omgeving.

Het multifunctionele gebouw de Eek staat het gehele weekend tot onze beschikking. Binnenin bevindt zich een gezellige zaal met een prachtig uitzicht over het water. Hier kun je even ontspannen met een kopje koffie of thee, of genieten van het ruime balkon. Mocht het weer minder gunstig zijn, dan kunnen we deze zaal gebruiken voor zowel yoga als maaltijden. Onder de yogazaal bevindt zich het zelfgebouwde toiletgebouw en een keuken. Als het weer het toelaat, vinden de yogalessen plaats in de natuur.

Gedurende het hele weekend zijn vlotten, een kano en een sup beschikbaar om het water op te gaan. Langs het water zijn meerdere rustige plekken met een steiger waar je heerlijk kunt ontspannen. Neem ook zeker een kijkje in de moestuin of maak een wandeling door het verrassende en bewustzijns-triggerende 'Kijkpad'.

NATUURHUISJES

Tijdens het yogaweekend heb je de keuze om een van de natuurhuisjes of een campingplek te boeken. De natuurhuisjes liggen aan het water en zijn met liefde voor de natuur ontworpen en gebouwd door de eigenaren zelf. Alle huisjes hebben een eigen vlot om het water op de gaan.

Het natuurhuisje Vleer en Esp beschikken over een eigen (compost)toilet. Voor natuurhuisje Barke en een campingplek is er sanitair beschikbaar in het toiletgebouw. Douchefaciliteiten zijn eveneens aanwezig in het toiletgebouw. Voor de kampeerliefhebbers, of je nu overnacht in een tent, camper of caravan, zoek je eigen kampeerplek op het landgoed uit. 

Yoga in de natuur retreat kleermakerszit buitenles

Tarief en inschrijving

De groepsgrootte van dit yoga retreat is beperkt tot 9 deelnemers. Gedurende het hele weekend zal Diete de Boer voor de catering zorgen. Naast de inspirerende yogalessen kun je genieten van de rust en stilte op dit prachtige landgoed. Je hebt de keuze om te overnachten in een natuurhuisje aan het water of om je tent op een idyllische plek naar keuze op te zetten.


Yoga weekend in de natuur op landgoed Hendriksveen

vanaf € 499,- pp


Bekijk de prijzen in onderstaand overzicht.

Yoga retreat verblijf natuurhuisje

Prijs p.p. obv boeking twee persoonshuisje

Kampeerplek landgoed

Zoek zelf je kampeerplek op het landgoed

€ 499,-
Kampeerplek yoga in de natuur retreat in Drenthe

Juni beschikbaar

September beschikbaar 

Info kampeerplek

Natuurhuisje Barke

Knus houten natuurhuisje exclusief toilet

€ 589,-
Uitzicht huisje Barke

Juni beschikbaar

September beschikbaar 

Info Barke


Natuurhuisje Vleer

Leem houten natuurhuisje met veranda

€ 609,-
Binnenzijnde huisje Vleer yoga retreat in de natuur

Juni beschikbaar

September beschikbaar

Info Vleer


Natuurhuisje Esp

Ruim houten natuurhuisje met veranda

€ 629,-
Binnenzijde natuurhuisje Esp yogaweekend in de natuur

Juni beschikbaar

September beschikbaar 

Info Esp


Natuurhuisje Vleer en Esp hebben een eigen composttoilet, huisje Barke maakt gebruik van toilet in toiletgebouw.

Douchegelegenheid is in het toiletgebouw.

De prijzen zijn per persoon op basis van twee personen per huisje of één persoon per kampeerplek. Indien je een huisje alleen wilt reserveren wordt een meerprijs van €175,- gerekend.

Wat anderen hebben ervaren

Je komt helemaal tot jezelf!

Geweldige eerste ervaring, het yoga weekend in de natuur. Je komt helemaal tot jezelf en tot rust door de natuur, de yoga en de verdieping in de sessies. Voldaan, zen en geïnspireerd kwam ik weer thuis! Voor mij is dit het begin van veel meer yoga(weekenden), ik verheug me er nu alweer op!

Elise Vliem yoga review

Elise Vliem

Een culinair yoga weekend!

Het was super georganiseerd door Mariska. Fijne yoga lessen en adem meditatie gehad. Ook de wandel meditatie was fijn om te doen. En natuurlijk het culinaire gedeelte, van Diete was heerlijk! Het is gewoon een culinair yoga weekend! Heerlijk gerelaxt en mezelf opgeladen en nieuwe energie gekregen.
Review yoga weekend

Janny Nagel

Yoga in de buitenlucht yoga retreat weekend in Nederland

Yoga retreat weekend in de natuur op landgoed Hendriksveen

ALLES OP EEN RIJTJE!

✓ 6 x yoga- ademles in de natuur

✓ meditatieve wandeling labyrint

✓ alle culinaire maaltijden door Diete de Boer

✓ onbeperkt koffie, thee, fruit en water

✓ overnachting 2-persoons natuurhuisje of campingplek

✓ diner op zaterdagavond inclusief wijn

✓ met dieetwensen kunnen we rekening houden, we kunnen niet voor alle dieetwensen een alternatief aanbieden. 

 

Boek nu vanaf € 499,- (campingplek)

UITGEBREIDE BESCHRIJVING PROGRAMMA ONDERDELEN

Gedurende het hele weekend heb jij de vrijheid om te kiezen aan welke activiteiten je deelneemt. Onthoud dat er geen verplichtingen zijn, alles mag. Creëer jouw perfecte weekend van zelfzorg!

Het gehele weekend is koffie, thee, fruit en water onbeperkt beschikbaar.


TIJDSCHEMA
Je bent vanaf 15.00 welkom op het landgoed op de vrijdag. Het programma zal rond 17.00 starten. Het programma eindigt op zondag rond 17:00 uur.

Tijdens het weekend staat ‘buiten zijn in de natuur’ centraal. Programma onderdelen kunnen ter plekke aangepast worden aan de weersomstandigheden.

Krijger 2 yoga in de natuur retreat

VINYASA YOGALESSEN

Gedurende het weekend zullen de vinyasa yogalessen geleidelijk opbouwen. Of je nu weinig of veel ervaring hebt, iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. Er wordt nadruk gelegd op de technische aspecten van de yogahoudingen. Zowel op zaterdag als zondag zijn er twee sessies per dag. De ochtendsessie is een actieve yogales, terwijl de middagsessie kan variëren tussen een rustige, zachte vinyasa flow en een ademsessie. De yogalessen worden in de buitenlucht gegeven. Bij mindere weersomstandigheden is er een binnenlocatie beschikbaar.

Ademsessie in de natuur tijdens yoga retreat

ADEMSESSIE

Tijdens het weekend kun je meedoen aan twee ademsessies. Door bewust met je ademhaling om te gaan, kun je direct invloed uitoefenen op je rust en het herstel van je zenuwstelsel. Dit kan je direct een gevoel van meer ruimte en ontspanning geven.

Meditatieve wandeling Labyrint tijdens yoga retreat

MEDITATIEVE WANDELING LABYRINT

Een meditatieve wandeling door het labyrint op het landgoed. Je loopt langzaam en bewust over het slingerende pad van het labyrint. Neem een vraag of intentie mee het labyrint in en ontdek wat je tegenkomt op je pad.

Kano en sup liggen het hele weekend voor je klaar

KANO, SUP EN ROEIBOOT BESCHIKBAAR

Het hele weekend liggen kano, roeiboot en sup klaar voor gebruik. Ga het water op of neem een duik in het natuurwater..

Pak tijd voor jezelf op het vlot yoga retreat

TIJD VOOR JEZELF

Tussen de geplande activiteiten heb je tijd voor jezelf. Verken het bos, lees een boek, geniet van een moment in de zon op je vlot of in de schaduw van je veranda voor je natuurhuisje.

Italiaans eten tijdens yoga weekend in de natuur

ONTBIJT, BRUNCH en AVONDETEN

ONTBIJT EN BRUNCH

De catering van dit weekend heeft een Italiaans karakter en wordt verzorgd door Diete de Boer. Elke ochtend staat er een gezond ontbijt klaar, die je individueel kunt nuttigen. Na de ochtend yogales is er een uitgebreid gezamenlijke gezonde brunch.

AVONDETEN EN DINER
Op vrijdag en zondag wordt er een gezonde maaltijd geserveerd. Op zaterdagavond een uitgebreid Italiaans diner. Het diner is inclusief bijpassende wijnen.

Ook als yoga dummy goed te volgen!


Geweldig yoga retreat weekend beleefd op landgoed Hendriksveen samen met mijn drie zussen. Ook als yoga dummy kon ik de yoga en ademhaling sessies dankzij de goede en duidelijke begeleiding van Mariska goed volgen. De prachtige plek midden in de natuur, het heerlijke gezonde eten, de fijne mensen en de tijd om even stil te staan in een hele fijne relaxte open sfeer. Als bonus hadden wij perfect weer waardoor het hele programma buiten kon plaatsvinden. Doet je goed zo'n weekend, dikke aanrader!

Thea de Jong

Thea de Jong

Yoga in de natuur retreat kleermakerszit buitenles

Boek nu jouw plek

Speerpunten retreats Yoga Flow Zuidlaren

Culinair

De kok bereid culinaire maaltijden waarvan één met bijpassende wijn!

Unieke locaties

Elke locatie is uniek en zijn geen standaard yoga retreat locaties.

Liefde voor natuur

De locaties zijn op mooie plekken in de natuur. Zo mogelijk kunnen lessen buiten plaatsvinden.

Kleine groepen

Groepen van 8 tot 14 personen afhankelijk van de locatie.

Puur voedsel

Gezonde en pure voeding, daar waar mogelijk uit eigen moestuin..

Geen wierook

Geen wierook en boedha beelden, maar gezelligheid, bewustzijn en culinaire maaltijden.

Beschrijving huisje Barke

Natuurhuisje Barke is met veel passie, creativiteit en respect voor de omgeving gebouwd in de hoge wal langs het water van de voormalige zandafgraving. Binnen en buiten bent u nauw verbonden met het weidse water. Het overdekte terras met buitenkeuken biedt beschutting tegen te felle zon.

Met een grondoppervlakte van ca. 20 m 2 oogt het huisje – voor max. 2 volwassen personen – ruimtelijk door de schuin weglopende houten wanden. De doordachte inrichting heeft een multifunctionele zithoek, aanrecht en kleine koelkast. U kunt aangeven of u twee enkele bedden wilt gebruiken of dat wij het geheel tot een een comfortabel tweepersoonsbed maken. Opbergruimte voor uw bagage is aanwezig in de grote lades onder de bedden. Het huisje heeft een eigen Wifi-verbinding. Onder het afdak aan de zijkant van het natuurhuisje is een kleine buitenkeuken.Toilet, douche en uitgebreide kookmogelijkheden vindt u in gebouw De Eek.

Terug naar prijzen


Beschrijving huisje Vleer

Dit tweepersoons huisje, met een grondoppervlak van 21 m2, ligt ook direct aan het water. Het is zeer comfortabel en doordacht ingericht.

Vanaf de grote bank heeft u prachtig uitzicht over het water. Je zit eerste rang! Het aanrecht bevat een kleine spoelbak en koelkast. Een waterkoker en koffiezetapparaat zijn aanwezig evenals borden, bestek en glaswerk. De twee bedden zijn op te maken en te gebruiken als 2-persoonsbed of als twee enkele bedden (echter niet uit elkaar te schuiven). 

Het grote en overdekte terras bevat ook een buitenkeuken waar u heerlijk kunt koken met uitzicht over het water. Bovendien kunt je aan de buitenzijde van huisje Vleer gebruikmaken van het unieke composttoilet. Het vlot dat direct op het water voor het huisje ligt, biedt de mogelijkheid om het water op te gaan met stoelen en tafeltje. Twee grote peddels en zijn eveneens aanwezig.

Terug naar prijzen


Beschrijving huisje Esp

Ook dit zelf ontworpen en zelf gebouwde natuurhuisje is weer een kunstwerk. Vanaf zowel de bank, veranda en vanaf je bed hebt je fantastisch uitzicht over het water. Dit natuurhuisje van hout,  met bijzondere ronde vormen, bestaat uit een woongedeelte en slaapgedeelte. De keuken bevat een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat. Het huisje beschikt over een apart compost toilet aan de buitenzijde van het huisje. Je hebt een ruime veranda met eigen vlot. Het vlot dat direct op het water voor het huisje ligt, biedt de mogelijkheid om het water op te gaan met stoelen en tafeltje.

Terug naar prijzen


Beschrijving kampeerplek

Vrij keuze in kampeerplek. Bij aankomst laat ik je het landgoed zien en bepaal jij je kampeerplek in het bos of op de vlonder bij het water. Zowel overnachten in een tent, caravan of camper is mogelijk. Voor toiletfaciliteiten maak je gebruik van het toiletgebouw de Eek. Leef het hele weekend in de natuur en ontdek wat 48 uur in de buitenlucht met jou doet!

Terug naar prijzen


Zie ik jou in de natuur?