Yoga Retreat Weekend in de Natuur

Ervaar de verbinding met jezelf op dit prachtige landgoed in Drenthe

Meer Info


Yoga Retreat Weekend in de Natuur

Ervaar de verbinding met jezelf op dit prachtige landgoed in Drenthe

Yoga Flow Zuidlaren

Op een actieve manier in verbinding met jezelf

Yogadocent & fysiotherapeut

25 jaar gespecialiseerd in menselijk lichaam en ademhaling

20 +

yoga retreats georganiseerd

4,9 uit 5 sterren!

Gemiddelde Beoordeling op Google

Yoga Flow Zuidlaren

Op een actieve manier in verbinding met jezelf

4,9 uit 5 sterren!

Gemiddelde Beoordeling op Google

Verlang je naar kostbare rust in een wereld vol hectiek? Droom je van een helder hoofd en een adempauze te midden alle drukte? Sta je constant 'aan' en worstel je met de kunst van het nietsdoen? Sta je altijd klaar voor anderen, maar vergeet je daardoor jezelf? Ik begrijp je, want ik heb me in precies dezelfde situatie bevonden. 

Mijn naam is Mariska Leegte en als yogadocent en fysiotherapeut begeleid ik je graag, op een actieve manier, naar meer rust in je hoofd en meer verbinding met jezelf.

In de afgelopen 4 jaar heb ik met veel liefde en enthousiasme meer dan twintig yoga reteats georganiseerd. Daarnaast volgen wekelijks tientallen deelnemers de vinyasa yogalessen (in de natuur) en hebben meer dan duizend deelnemers online kennis gemaakt met vinyasa yoga. Tijdens een retreat laat ik je ervaren hoe het is om 100% aandacht te hebben voor jou, zodat jij weer volledig in verbinding kunt zijn met jezelf.

Datum

6 t/m 8 september 2024

Begin- en eindtijd

Vrijdag 15:00 tot zondag 18:00

Locatie

Landgoed Hendriksveen in Drenthe

     

Kom thuis bij jezelf met yoga in de natuur

Yoga retreat weekend in de natuur


Ben jij toe aan een weekend vol rust, tijd voor jezelf en de verkwikkende invloed van de natuur? Dan nodigen wij je uit voor een yoga retreat op landgoed Hendriksveen in Odoorneveen (Drenthe). Dit bijzondere weekend omvat inspirerende vinyasa yogalessen te midden van de natuur, een heerlijk verblijf op een schitterend landgoed in Odoorneveen (Drenthe) in sfeervolle natuurhuisjes aan het water of een je kampeerplek. Hier draait alles om het buiten zijn, het opgaan in de natuur en het vinden van innerlijke rust. Geniet van de verrukkelijke, pure Italiaanse gerechten bereid door Diete de Boer en ervaar de verbinding met jezelf!

Yoga retreat weekend 6 t/m 8 september 2024


Prachtige plek voor yoga in de natuur

Programma

✓ 3 x vinyasa yogales (75 minuten)
✓ 1 x gentle flow vinyasa yogales (60 minuten)
✓ 2 x ademsessie (30 + 60 minuten)
✓ Meditatieve wandeling over het labyrint op het landgoed
✓ Sup, vlot of kano vrij beschikbaar om het water op te gaan
✓ 2 x luchtig ontbijt
✓ 2 x uitgebreide brunch
✓ 1 x 3-gangen diner (zaterdag)
✓ 2 x avondmaaltijd (vrijdag en zondag)
✓ Onbeperkt koffie, thee en water
✓ 2 x overnachting in een prachtige natuurhuisje of kampeerplek

✓Tijd voor jezelf tussen de programma onderdelen

✓ Thema van dit weekend is "Thuis bij jezelf"
Krijger 2 yoga in de natuur retreat

Programma

✓ 3 x vinyasa yogales (75 minuten)
✓ 1 x gentle flow vinyasa yogales (60 minuten)
✓ 2 x ademsessie (30 + 60 minuten)
✓ Meditatieve wandeling over het labyrint op het landgoed
✓ Sup, vlot of kano vrij beschikbaar om het water op te gaan
✓ 2 x luchtig ontbijt
✓ 2 x uitgebreide brunch
✓ 1 x 3-gangen diner (zaterdag)
✓ 2 x avondmaaltijd (vrijdag en zondag)
✓ Onbeperkt koffie, thee en water
✓ 2 x overnachting in een prachtige natuurhuisje of kampeerplek

✓Tijd voor jezelf tussen de programma onderdelen

✓ Thema van dit weekend is "Thuis bij jezelf"

Locatie

Landgoed Hendriksveen bevindt zich op de Hondsrug in zuidoost Drenthe. Dit kleine natuurgebied is omgeven door uitgestrekte landerijen en grenst direct aan het bos- en heidegebied van Boswachterij Odoorn. Hier draait alles om rust en verstilling. De bewoners koesteren deze unieke natuur en streven naar een duurzame, prachtige én gastvrije omgeving.

Het multifunctionele gebouw de Eek staat het gehele weekend tot onze beschikking. Binnenin bevindt zich een gezellige zaal met een prachtig uitzicht over het water. Hier kun je even ontspannen met een kopje koffie of thee, of genieten van het ruime balkon. Mocht het weer minder gunstig zijn, dan kunnen we deze zaal gebruiken voor zowel yoga als maaltijden. Onder de yogazaal bevindt zich het toiletgebouw en een keuken. Als het weer het toelaat, vinden de yogalessen buiten plaats in de natuur.

Gedurende het hele weekend zijn vlotten, een kano en een sup beschikbaar om het water op te gaan. Langs het water zijn meerdere rustige plekken met een steiger waar je heerlijk kunt ontspannen. Neem ook zeker een kijkje in de moestuin of maak een wandeling door het verrassende en bewustzijns-triggerende 'Kijkpad'.

Yoga in de natuur retreat kleermakerszit buitenles

Tarief en inschrijving

De groepsgrootte van dit yoga retreat is beperkt tot 9 deelnemers. Gedurende het hele weekend zal Diete de Boer voor de catering zorgen. Naast de inspirerende yogalessen kun je genieten van de rust en stilte op dit prachtige landgoed. Je hebt de keuze om te overnachten in een natuurhuisje aan het water of om je eigen kampeermiddel op een idyllische plek naar keuze op te zetten.


Yoga weekend in de natuur op landgoed Hendriksveen

vanaf € 449,- per persoon

Bekijk prijzen

Je komt helemaal tot jezelf!

Geweldige eerste ervaring, het yoga weekend in de natuur. Je komt helemaal tot jezelf en tot rust door de natuur, de yoga en de verdieping in de sessies. Voldaan, zen en geïnspireerd kwam ik weer thuis! Voor mij is dit het begin van veel meer yoga(weekenden), ik verheug me er nu alweer op!

Elise Vliem yoga review

Elise Vliem

Een culinair yoga weekend!

Het was super georganiseerd door Mariska. Fijne yoga lessen en adem meditatie gehad. Ook de wandel meditatie was fijn om te doen. En natuurlijk het culinaire gedeelte, van Diete was heerlijk! Het is gewoon een culinair yoga weekend! Heerlijk gerelaxt en mezelf opgeladen en nieuwe energie gekregen.
Review yoga weekend

Janny Nagel

Uitgebreide beschrijving programma

Gedurende het hele weekend heb jij de vrijheid om te kiezen aan welke activiteiten je deelneemt. Onthoud dat er geen verplichtingen zijn, alles mag. Creëer jouw perfecte weekend van zelfzorg!

Het gehele weekend is koffie, thee, fruit en water onbeperkt beschikbaar.


Tijdschema
Je bent vanaf 15.00 welkom op het landgoed op de vrijdag. Het programma zal rond 17.00 starten. Het programma eindigt op zondag rond 17:00 uur.

Tijdens het weekend staat ‘buiten zijn in de natuur’ centraal. Programma onderdelen kunnen ter plekke aangepast worden aan de weersomstandigheden.

Krijger 2 yoga in de natuur retreat

Vinyasa Yogalessen

Gedurende het weekend zullen de vinyasa yogalessen geleidelijk opbouwen. Of je nu weinig of veel ervaring hebt, iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. Er wordt nadruk gelegd op de technische aspecten van de yogahoudingen. Zowel op zaterdag als zondag zijn er twee sessies per dag. De ochtendsessie is een actieve yogales, terwijl de middagsessie kan variëren tussen een rustige, zachte vinyasa flow en een ademsessie. De yogalessen worden in de buitenlucht gegeven. Bij mindere weersomstandigheden is er een binnenlocatie beschikbaar.

Ademsessie in de natuur tijdens yoga retreat

Ademsessies

Tijdens het weekend kun je meedoen aan twee ademsessies. Door bewust met je ademhaling om te gaan, kun je direct invloed uitoefenen op je rust en het herstel van je zenuwstelsel. Dit kan je direct een gevoel van meer ruimte en ontspanning geven.

Meditatieve wandeling Labyrint tijdens yoga retreat

Meditatieve Wandeling Labyrint

Een meditatieve wandeling door het labyrint op het landgoed. Je loopt langzaam en bewust over het slingerende pad van het labyrint. Neem een vraag of intentie mee het labyrint in en ontdek wat je tegenkomt op je pad.

Kano en sup liggen het hele weekend voor je klaar

Kano, Sup en Roeiboot beschikbaar

Het hele weekend liggen kano, roeiboot en sup klaar voor gebruik. Ga het water op of neem een duik in het natuurwater..

Pak tijd voor jezelf op het vlot yoga retreat

Tijd Voor Jezelf

Tussen de geplande activiteiten heb je tijd voor jezelf. Verken het bos, lees een boek, geniet van een moment in de zon op je vlot of in de schaduw van je veranda voor je natuurhuisje.

Italiaans eten tijdens yoga weekend in de natuur

Ontbijt, Brunch en Avondeten

Ontbijt en Brunch

De catering van dit weekend heeft een Italiaans karakter en wordt verzorgd door Diete de Boer. Elke ochtend staat er een gezond ontbijt klaar, die je individueel kunt nuttigen. Na de ochtend yogales is er een uitgebreid gezamenlijke gezonde brunch.

Avondeten en Diner
Op vrijdag en zondag wordt er een gezonde maaltijd geserveerd. Op zaterdagavond een uitgebreid Italiaans diner. Het diner is inclusief bijpassende wijnen.

Yoga in de natuur retreat kleermakerszit buitenles

Boek nu jouw plek

Ervaringen deelnemers met thema "Thuis bij jezelf" op andere locaties

Woorden geven aan een heel weekend rondom thuiskomen bij je(me)zelf. Een weekend met mooie mensen, fijne professionele begeleiding door Mariska en heerlijk eten van Dennis. En dan heb ik het nog niet gehad over de fijne yogalessen, de ademsessie, een (zang)workshop en twee dippen in de zandafgraving. Aan het eind van het weekend – door alle ervaringen - de energie door mijn hele lichaam voelen stromen en me dan beseffen dat zo het thuiskomen bij mezelf dus voelt. Een echte aanrader.

Esther Arends

Thuis bij jezelf. Wat een goede opbouw in de lessen en fijne uitleg. Het maakt niet uit of je alleen komt of met een vriendin. Mariska is heel gastvrij, waardoor ik mezelf gelijk thuis voelde.
Het weekend was tot in de puntjes verzorgd.
Voor herhaling vatbaar.
Dennis van Tuin voor Zwaantje heerlijk was het om een weekend van lekkere eten te worden voorzien.
Ilse Oversier voor de mooie workshop. Het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten.
Ik kan de retreat's van Mariska van harte aanbevelen. Heerlijk een moment voor jezelf.

Dineke Renting

Thuis komen bij je zelf,
een heel mooi thema wat mij uiteindelijk andere inzichten heeft gegeven waar je mee verder kunt.
De duidelijke uitleg en warme begeleiding tijdens de sessies doet je heel erg goed.
Het progamma is opbouwend, de ademsessie aan het eind was de ultieme ontspanning voor mij.
We hebben veel gelachen vooral om je zelf en ook gehuild
Heerlijk gegeten en geslapen en wakker gezongen door de vogels
Aan alles is gedacht dat maakt het voor mij een bijzondere ervaring!!
Mariska je bent een topper!!

Ina Westra

Yoga retreat campingplek of natuurhuisje

Prijs p.p.

Prijzen natuurhuisje obv boeking twee persoonshuisje

Kampeerplek landgoed

Zoek zelf je kampeerplek op het landgoed

€ 449,-
Kampeerplek yoga in de natuur retreat in Drenthe

September beschikbaar 

Natuurhuisje Esp

Ruim houten natuurhuisje met veranda

€ 599,-
Binnenzijde natuurhuisje Esp yogaweekend in de natuur

September beschikbaar 

Info Esp


Natuurhuisje Barke

Knus houten natuurhuisje exclusief toilet

€ 589,-
Uitzicht huisje Barke

September beschikbaar 

Natuurhuisje Vleer

Leem houten natuurhuisje met veranda

€ 609,-
Binnenzijnde huisje Vleer yoga retreat in de natuur

September beschikbaar

Beschrijving huisje Esp

Dit zelf ontworpen en zelf gebouwde natuurhuisje is een waar kunstwerk. Vanaf zowel de bank, veranda en vanaf je bed hebt je fantastisch uitzicht over het water. Dit natuurhuisje van hout,  met bijzondere ronde vormen, bestaat uit een woongedeelte en slaapgedeelte. De keuken bevat een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat. Het huisje beschikt over een apart compost toilet aan de buitenzijde van het huisje. Je hebt een ruime veranda aan het water met eigen vlot. Je gaat hier compleet op in de natuur. Het vlot dat direct voor het huisje ligt, biedt de mogelijkheid om met je kopje koffie of thee het water op te gaan.

Ook als beginnende yogi goed te volgen!


Geweldig yoga retreat weekend beleefd op landgoed Hendriksveen samen met mijn drie zussen. Ook als yoga dummy kon ik de yoga en ademhaling sessies dankzij de goede en duidelijke begeleiding van Mariska goed volgen. De prachtige plek midden in de natuur, het heerlijke gezonde eten, de fijne mensen en de tijd om even stil te staan in een hele fijne relaxte open sfeer. Als bonus hadden wij perfect weer waardoor het hele programma buiten kon plaatsvinden. Doet je goed zo'n weekend, dikke aanrader!
Thea de Jong

Thea de Jong

Yoga retreat op landgoed Hendriksveen

Kom thuis bij jezelf in de natuur