Yoga in de natuur landgoed Hendriksveen

Een yoga weekend in de natuur. Kom jij de rust, de ruimte, het effect van buiten zijn en de stilte van de natuur ervaren op landgoed Hendriksveen in Odoorneveen (Drenthe)? Een heel weekend yoga, gezond eten en in de natuur zijn. Neem een boek mee en trek jezelf terug op het eilandje. Neem een plons in het natuurwater óf ga het water op met sup, kano of vlot. Op deze plek ga je vanzelf drie versnellingen lager functioneren. De natuur en sfeer is hier fantastisch mooi. Een wandeling over het landgoed is al een hele belevenis. Het grote natuur- heidegebied van Boswachterij Odoorn ligt tegenover het landgoed.

 

De groepsgrootte van dit yoga retreat is maximaal 9 deelnemers. Het gehele weekend wordt de catering verzorgd door Diete de Boer. Naast de yogalessen kun jij jezelf terugtrekken in de rust, de stilte op dit prachtige landgoed. Je hebt de mogelijkheid om in een natuurhuisje aan het water te overnachten of je tent op een vrije plek naar keuze op te zetten.

Yogaweekend data

 

√ Weekend 30 t/m 2 juli 2023

√ Weekend 8 t/m 10 september 2023

Het yoga weekend in de natuur bestaat uit:

 

√ 3 x vinyasa yogales (75 minuten)

√ 1 x gentle vinyasa flow yogales (75 minuten)

√ 2 x ademsessie (20-60 minuten)

√ labyrint wandeling

√ bewustzijnswandeling in stilte

√ 2 x luchtig ontbijt

√ 2 x uitgebreide brunch

√ 2 x gezonde avondmaaltijd (vrijdag en zondag)

√ 1 x Italiaans diner (zaterdag) inclusief wijn

√ onbeperkt koffie, thee en water

√ 2 x overnachting met keuze uit campingplek (met eigen kampeerspullen) of natuurhuisje

√ het hele weekend vrij gebruik van kano, sup en vlot

√ tijd voor jezelf tussen de programma onderdelen

 

Tijdschema

 

Neem uitgebreid de tijd voor jezelf dit weekend om op deze prachtige plek in de natuur de rust, de ruimte en de stilte te ervaren!

 

Verblijf kampeerplek of natuurhuisje van vrijdag 14.00 tot zondag 20.00. Verlenging tot maandagochtend is mogelijk. Het groepsprogramma start op vrijdag rond 17.00, afsluiting op zondag rond 18.00.

Yoga weekend in de natuur en buiten yoga

Locatie en overnachtingsmogelijkheid

 

Landgoed Hendriksveen ligt op de Hondsrug in zuid-oost Drenthe. Het is een klein natuurgebied te midden van landerijen en direct gelegen aan bos- en heidegebied van Boswachterij Odoorn. Op deze bijzondere plek met unieke natuur staan rust en verstilling centraal. De bewoners genieten ervan een zo duurzaam mogelijke, mooie én gastvrije plek te creëren.

Tijdens het yogaweekend heb je de mogelijkheid om met je eigen kampeermiddel te overnachten of boek één van de natuurhuisje. De natuurhuisjes staan aan het water: huisje Barke, huisje Vleer en een nieuw huisje Esp (in aanbouw). De eigenaren hebben de huisjes zelf ontworpen en gebouwd, met liefde voor de natuur.

Het natuurhuisjes Vleer en Esp hebben een eigen (compost)toilet. De andere plekken maken gebruik van het sanitair in het toiletgebouw. Douchegelegenheid is in het toiletgebouw.

Ben jij een kampeerder? Zoek je plek uit op het kampeerveld in het bos bij het water. Zowel overnachten in je tent als in een camper of caravanplek is hier mogelijk. Wil je met je tent op een vlonder aan het water overnachten, ook deze plek is beschikbaar.

 

Het multifunctionele gebouw de Eek is het gehele weekend tot onze beschikking. Hierin bevindt zich een knusse zaal, met prachtig uitzicht over het water. Trek je terug in deze zaal voor een kopje koffie of thee of maak gebruik het ruime balkon.  De zaal kunnen we gebruiken als yoga- eetzaal indien de weersomstandigheden minder gunstig zijn. Onder de yogazaal bevindt zich het zelfgebouwde toiletgebouw en keuken met afwasgelegenheid. Daar waar de weersomstandigheden gunstig zijn, vinden de yogalessen in de natuur plaats.

 

Het hele weekend zijn vlotten, een kano en een sup vrij te gebruiken om het water op te gaan. Er zijn meerdere plekken aan het water met steiger waar je rustig kun zitten. Neem een kijkje in de moestuin of maak een wandeling door het verrassende en bewustzijns-triggerende ‘Kijkpad’.

Yogazaal yogaweekend in de natuur retreat Hendriksveen Drenthe

Tarief en inschrijving

 

Dit yogaweekend is op een unieke locatie, waarin rust, ruimte en natuur centraal staan. De maximale groepsgrootte is 9 deelnemers. Zo is er veel ruimte voor manuele correcties en mini massages tijdens de yogalessen. De catering van dit weekend heeft een Italiaans karakter en wordt verzorgd door Diete de Boer.

 

 

Verblijfsplek landgoed Hendriksveen Prijs p.p obv 2 personen* 30 juni –

2 juli

8-10

september

Campingplek vrije keuze € 499,-*

vol

nog 1 plek
Huisje Esp nieuw, met toilet € 589,- vol vol
Natuurhuisje Vleer met toilet € 589,- vol vol
Natuurhuisje Barke € 569,- vol vol

*Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en administratiekosten. De campingplek prijzen zijn o.b.v. 1 persoon.

Verblijf je liever alleen in een natuurhuisje of wil jij je weekend verlengen tot maandagochtend? Mail mij voor de prijs.

Inhoud yogaweekend

 

Het hele weekend bepaal jij aan welke onderdelen je deelneemt. Onthoud daarbij dat niks moet en alles mag. Maak er je eigen ideale weekend in de natuur van!

 

 

Tijdens het weekend staat ‘buiten zijn in de natuur’ centraal. Programma onderdelen kunnen ter plekke aangepast worden aan de weersomstandigheden.

Vinyasa yogalessen

 

De vinyasa yogalessen worden verspreid over het weekend. Er vindt een opbouw plaats in de lessen. Je kunt zowel met weinig als veel yoga ervaring deelnemen aan de lessen. Iedereen kan de les uitvoeren op zijn eigen niveau, er is extra aandacht voor de technische kant van de yogahoudingen. Daar waar er twee lessen op dezelfde dag zijn is de ochtendles actief en de middagles een rustige yogales of ademles.

De yogalessen worden in principe in de buitenlucht gegeven. Bij mindere weersomstandigheden is er een binnenlocatie beschikbaar.

 

Ademsessie

 

Gedurende het weekend kun je deelnemen aan 2 ademsessies. Met je ademhaling kun je direct invloed uitoefenen op je rust en herstel zenuwstelsel en je daarbij zowel fysiek als mentaal meer lucht ervaren.

 

Wandeling “Labyrint”

 

Een wandeling door het labyrint op het landgoed. Je loopt langzaam en bewust over het slingerende pad van het labyrint. Neem een vraag of intentie mee het labyrint in en ontdek wat je tegenkomt op je pad.

 

Ochtendwandeling en ochtendduik

 

De ochtendwandeling, die je in stilte loopt, is gericht op bewust wandelen in de prachtige natuur van boswachterij Odoorn. Grote kans dat we de schaapskudde tegenkomen. Nadien kun je een ochtendduik nemen.

 

Tijd voor jezelf

 

Tussen de programma onderdelen is er tijd voor jezelf. Trek het bos- of heidegebied in, lees een boek, pak een moment voor jezelf buiten in de zon of in de schaduw op het landgoed. Je hebt altijd de mogelijkheid om je terug te trekken van de groep.

 

Ontbijt en brunch

 

De catering van dit weekend heeft een Italiaans karakter en wordt verzorgd door Diete de Boer. Elke ochtend staat er een gezond ontbijt klaar, die je individueel kunt nuttigen. Na de ochtend yogales is er een uitgebreid gezamenlijke gezonde brunch.

 

Avondeten

 

Op vrijdag en zondag is er een avondmaaltijd en op zaterdagavond een Italiaans diner. Het diner is inclusief bijpassende wijnen.

 

Het gehele weekend is koffie, thee en water onbeperkt beschikbaar.

Yoga in de natuur weekend op landgoed Hendriksveen Drenthe

Prijs yoga weekend vanaf € 499,-

Alles op een rijtje!

 

Yoga weekend in de natuur

 

√ 4 x yogales

√ 2 x ademsessie

√ Labyrint wandeling

√ Ochtendwandeling 

√ gehele weekend is de catering verzorgd door Diete

√ Onbeperkt koffie, thee en water

√ Overnachting op kampeerplek of in natuurhuis

√ Bedden in de natuurhuisjes zijn opgemaakt bij aankomst

√ Vrij gebruik van kano, vlot en sup om het water op te gaan

yogaweekend in Drenthe

Exclusief

√ frisdrank, bier of wijn op andere dagen. Je bent vrij om je eigen drinken mee te nemen.

√ Met dieetwensen kunnen we rekening houden, we kunnen niet voor alle dieetwensen een alternatief aanbieden. 

√ toeristenbelasting € 1,30 p.p.p.n

√ administratiekosten € 15,-

Landgoed Hendriksveen toiletgebouw