Yoga weekend in de natuur

Een yoga weekend in de natuur. Rust, ruimte, buiten zijn en stilte. Het paradijs in Drenthe is gevonden. Het yogaweekend vindt plaatst op landgoed Hendriksveen in Odoorneveen (Drenthe). Een heel weekend yoga, gezond eten en in de natuur zijn. Neem een boek mee en trek jezelf terug op het eilandje. Neem een plons in het natuurwater óf ga het water op met sup, kano of vlot. Op deze plek ga je vanzelf drie versnellingen lager functioneren. De natuur en sfeer is hier fantastisch mooi. Een wandeling over het landgoed is al een hele belevenis. Het grote natuur- heidegebied van Boswachterij Odoorn ligt naast het landgoed.

 

Het yoga weekend in de natuur wordt twee keer in (na)zomer de aangeboden. Je hebt de mogelijkheid om in een natuurhuisje aan het water te overnachten of een campingplek aan het water te reserveren.

√ Weekend 16 t/m 18 september 2022.

Het yoga weekend in de natuur bestaat uit:

 

√ 4 x vinyasa yogales (75 minuten)

√ avondmeditatie (15-20 minuten)

√ workshop: labyrint (90 minuten)

√ 1 x ochtendwandeling en ochtend dip in het water

√ 2 x luchtig ontbijt met yoghurt, fruit en granola

√ 2 x uitgebreide brunch

√ 2 x gezonde avondmaaltijd met verse producten uit de moestuin (vrijdag en zondag)

√ 1 x diner (zaterdag) inclusief wijn

√ onbeperkt koffie, thee en water

√ 2 x overnachting met keuze uit campingplek (met eigen kampeerspullen) of natuurhuisje

√ het hele weekend vrij gebruik van kano, sup en vlot

√ tijd voor jezelf tussen de programma onderdelen

 

Tijdschema

 

Start programma op vrijdag 17.00, afsluiting op zondag rond 16.00.

Verblijf kampeerplek of natuurhuisje van vrijdag 12.00 tot zondag 12.00.

De Eek, het strandje, toiletgebouw met keuken en picknicktafels zijn het gehele weekend tot onze beschikking.

 

Locatie en overnachtingsmogelijkheid

 

Landgoed Hendriksveen ligt op de Hondsrug in zuid-oost Drenthe. Het is een klein natuurgebied te midden van landerijen en direct gelegen aan bos en heidegebied van Boswachterij Odoorn. Op deze bijzondere plek met unieke natuur staan rust en verstilling centraal. De bewoners genieten ervan een zo duurzaam mogelijke, mooie én gastvrije plek te creëren.

Tijdens het yogaweekend zijn alle plekken van dit natuurkampeerterrein aan het water gereserveerd voor de yogadeelnemers. De kampeerplekken 2, 3 en 4 zijn beschikbaar, elk met zijn eigen charme. Er staan 2 natuurhuisjes aan het water: Barke en Vleer. De eigenaren hebben de huisjes zelf ontworpen en gebouwd, met liefde voor de natuur.

Het natuurhuisje Vleer heeft een eigen toilet. De andere plekken maken gebruik van het sanitair in het toiletgebouw. Douchegelegenheid is in het toiletgebouw.

 

Het multifunctionele gebouw Eek is het gehele weekend tot onze beschikking. Hierin bevindt zich een ruime zaal die we gebruiken als yogastudio of schuillocatie bij mindere weersomstandigheden. Onder de ruime zaal bevindt zich het zelfgebouwde toiletgebouw en prachtige keuken met afwasgelegenheid.

Het hele weekend zijn vlotten, een kano en een sup vrij te gebruiken om het water op te gaan. Er zijn meerdere plekken aan het water met steiger waar je rustig kun zitten. Neem een kijkje in de moestuin of maak een wandeling door het verrassende en bewustzijns-triggerende ‘Kijkpad’.

 

Tarief en inschrijving

 

Verblijfsplek landgoed Hendriksveen Prijs p.p obv 2 personen 16-18

Sept

Campingplek 2, meerdere tenten mogelijk € 325,-
Campingplek 3, privéplek met eigen aanlegsteiger € 340,- Vol
Campingplek 4, privéplek op steiger € 355,- Vol
Natuurhuisje Barke € 439,- Vol
Natuurhuisje Vleer met eigen toilet € 469,- Vol

Uitgebreide beschrijving programma onderdelen

Het hele weekend bepaal jij aan welke onderdelen je deelneemt. Onthoud daarbij dat niks moet en alles mag. Maak er je eigen ideale weekend in de natuur van!

Tijdens het weekend staat ‘buiten zijn in de natuur’ centraal. Programma onderdelen kunnen ter plekke aangepast worden aan de weersomstandigheden.

 

Vinyasa yogalessen

 

De vinyasa yogalessen worden verspreid over het weekend. Er vindt een opbouw plaats in de lessen. Je kunt zowel met weinig als veel yoga ervaring deelnemen aan de lessen. Iedereen kan de les uitvoeren op zijn eigen niveau, er is extra aandacht voor de technische kant van de yogahoudingen. Op zaterdag zijn er twee lessen op dezelfde dag. De ochtendles is daarbij actief, de middagles is een rustige yogales.

De yogalessen worden in principe in de buitenlucht gegeven. Bij mindere weersomstandigheden is er een binnenlocatie beschikbaar.

 

Workshop “Labyrint”

 

Een workshop door het labyrint op het landgoed. Je loopt langzaam en bewust over het slingerende pad van het labyrint. Neem een vraag of intentie mee het labyrint in en ontdek wat je tegenkomt op je pad. De begeleiding is door Berthilde van de Loosdrecht; zij is sinds 20 jaar gefascineerd door het labyrint en heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van groepen.

 

Ochtendwandeling en ochtendduik

 

De ochtendwandeling, die je grotendeels in stilte loopt, is gericht op gebruik maken van je zintuigen. Nadien kun je een ochtendduik nemen.

 

Tijd voor jezelf

 

Tussen de programma onderdelen is er tijd voor jezelf. Trek het bos- of heidegebied in, lees een boek, pak een moment voor jezelf buiten in de zon of in de schaduw op het landgoed. Je hebt altijd de mogelijkheid om je terug te trekken van de groep.

 

Ontbijt en brunch

 

Elke ochtend staat er een gezond ontbijt klaar met yoghurt, granola en fruit. Na de ochtend yogales is er een uitgebreid gezamenlijke gezonde brunch.

 

Avondeten

 

Op vrijdag en zondag is er een gezonde maaltijd met producten uit de moestuin. Op zaterdag komt Diana ter plekke een drie-gangen-diner bereiden. Bij het drie-gangen-diner wordt wijn geserveerd voor de liefhebbers.

 

Het gehele weekend is koffie, thee en water onbeperkt beschikbaar.

Boek nu vanaf €325,-

Yoga in de natuur tekening yogaweekend retreat

Alles op een rijtje!

 

Yoga weekend in de natuur

 

√ 16 t/m 18 september 2022

√ 4 x yogales

√ Labyrint workshop

√ Ochtendwandeling 

√ Avondmeditatie

√ 2 x ontbijt

√ 2 x brunch

√ 1 x 3-gangen-diner ter plekke bereid inclusief wijn

√ 2 x gezonde maaltijd

√ Onbeperkt koffie, thee en water

√ Overnachting op kampeerplek of in natuurhuis

√ Vrij gebruik van kano, vlot en sup om het water op te gaan

Yoga ruimte tijdens yoga in de natuur weekend landgoed Henriksveen

Coronamaatregelen

 

Yoga Flow Zuidlaren bekijkt 4 weken voorafgaand aan het weekend de eventueel geldende corona maatregelen. Een testen voor toegang beleid behoort daarbij tot de mogelijkheden. Mocht in verband met de maatregelen het yoga weekend niet kunnen plaatsvinden, dan wordt het verplaatst naar 2023. Mocht je zelf niet aanwezig kunnen zijn, dan gelden de regels volgens annuleringsverzekering.