Yoga heeft mij weer leren voelen...

Uit mijn hoofd in mijn lijf!Yoga heeft mij weer leren voelen...

Uit mijn hoofd in mijn lijf!

Contact met Mariska Yoga Flow Zuidlaren

Menselijk lichaam en bewegen

Bewegen en het coachen van mensen zijn mijn passies die ik al jarenlang koester. Sporten is sinds mijn jeugd een integraal onderdeel van mijn leven geweest en ik heb vele jaren ervaring als spinning-, aerobics- en steps-instructrice.

Bij het maken van mijn beroepskeuze stond ik voor een grote tweestrijd tussen de verpleegkundige opleiding en de ALO (gymdocent) opleiding. Uiteindelijk, na het kennismaken met een fysiotherapeut in het ziekenhuis, was mijn keuze 100% zeker. Ik koos voor het vak van ziekenhuisfysiotherapeut: de gymdocent van het ziekenhuis! De uitdaging om mensen zelf in beweging te krijgen en aan hun herstel te werken, trok me enorm aan.

Daarnaast zijn bewegen en in de natuur zijn voor mij essentiële activiteiten om me goed te voelen.


Menselijk lichaam en bewegen


Bewegen en het coachen van mensen zijn mijn passies die ik al jarenlang koester. Sporten is sinds mijn jeugd een integraal onderdeel van mijn leven geweest en ik heb vele jaren ervaring als spinning-, aerobics- en steps-instructrice.

Bij het maken van mijn beroepskeuze stond ik voor een grote tweestrijd tussen de verpleegkundige opleiding en de ALO (gymdocent) opleiding. Uiteindelijk, na het kennismaken met een fysiotherapeut in het ziekenhuis, was mijn keuze 100% zeker. Ik koos voor het vak van ziekenhuisfysiotherapeut: de gymdocent van het ziekenhuis! De uitdaging om mensen zelf in beweging te krijgen en aan hun herstel te werken, trok me enorm aan.

Daarnaast zijn bewegen en in de natuur zijn voor mij essentiële activiteiten om me goed te voelen.

Contact met Mariska Yoga Flow Zuidlaren

“Yoga leert mij om terug te schakelen in mijn drukke bestaan”

Mariska in de natuur yoga

Hoe krijg ik rust in mijn hoofd


In 2015 kwam ik in aanraking met yoga tijdens een bijna burn-out ervaring. Ik zocht naar een manier om te ontspannen en bewuster te worden van mijn gedachten patronen, maar wel op een fysieke manier.  Ik zocht naar een manier om terug te kunnen schakelen in mijn zelf gecreëerde hectische leven. Dat vond ik in vinyasa yoga. Gedurende die periode bood vinyasa yoga mij meer dan een hardloopsessie of een spinningles.

Vinyasa yoga kan intensief zijn, maar brengt mij een bepaalde rust in mijn hoofd. Tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen voel ik een energiestroom door mijn lichaam gaan. Dit was een nieuwe ervaring voor mij en dit gevoel van  energie maakte dat ik steeds terugkeerde naar de mat. Ik was nieuwsgierig: ‘Wat is dit wat ik voel?’ Als fysiotherapeut kon ik dit niet verklaren, dus begon ik aan de yoga-opleiding van Johan Noorloos aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Ik heb deze in september 2019 afgerond.


“Je hebt een super mooi lichaam gekregen om mee te voelen, we mogen er alleen vaker naar luisteren"

Mariska Leegte biografie, natuur zwemmen , bewegen, ademhaling

Van denken-doen naar voelen-modus

Tijdens mijn yogales begeleid ik je door verschillende houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) om je aandacht te verplaatsen van je hoofd naar je lichaam. We zijn zo gewend in de huidige maatschappij om vooral te denken en te doen, zonder echt te ervaren hoe iets voelt. Ik wil je bewust maken van dat voelen. Je hebt als mens een super mooi instrument gekregen om mee te voelen. We mogen er alleen wat vaker naar luisteren.

Tijdens mijn yogalessen laat ik je graag, op een actieve en uitdagende manier, bewust worden van het voelen van je lijf en daarmee verbinding maken met jezelf.

verdieping van de Child's pose door middel van adjustments

Yoga Flow Zuidlaren

Vanuit mijn  achtergrond als fysiotherapeut  hecht ik veel waarde aan het juist uitvoeren van yogahoudingen, met respect voor de mogelijkheden van elk individu. Tijdens de les zal ik je begeleiden om de houdingen te verdiepen en indien nodig aanpassen, zowel door middel van gesproken aanwijzingen als door manuele correcties. Als je liever niet aangeraakt wordt, laat het me dan voor of tijdens de les weten.