Yogaweekend op camping de Vledders 23 t/m 25 juni

Tijd voor jezelf? Hoe vaak neem jij het? Ontspanning… rust in je hoofd… dat ene boek lezen….aandacht voor jezelf. Hoe groot is jouw behoefte om even alleen te zijn? In een andere omgeving te verblijven? Lekker een heel weekend in de buitenlucht, in combinatie met buiten yoga en de vrijheid in jezelf ervaren. De tijd nemen om jouw balans op te maken. Kom het ervaren tijdens het yoga weekend retreat van 23 t/m 25 juni op camping de Vledders in Drenthe!

Yogaweekend camping de Vledders

 

√ Weekend 23 t/m 25 juni 2023

Houd jij van kamperen? Het buitenleven, een heel weekend in de natuur leven, met je blote voeten door het gras? Tijdens dit weekend kun je de invloed van het buitenleven in combinatie met yoga ervaren.

 

Dit gun ik jou! Een weekend écht voor jezelf in de natuur. Hoe vaak ben jij 48 uur compleet in de buitenlucht? Kom genieten van het buitenleven en yogalessen, de ideale combinatie om echt die verbinding met jezelf te maken. Heerlijk om alleen te volgen, maar ook leuk met een vriend(in) of familielid. Neem je eigen tent of kampeermiddel mee. Je kunt ook een accommodatie op de camping huren. Het ontbijt en avondeten worden geregeld.

Het yoga weekend in de natuur bestaat uit:

 

√ 3 x vinyasa yogales (75 minuten)

√ 2 x gentle vinyasa flow yogales in combi met ademhaling (45-75 minuten)

√ bewustzijnswandeling in stilte

√ 2 x luchtig ontbijt

√ 2 x brunch van lokale producten

√ 2 x gezonde avondmaaltijd (vrijdag en zondag)

√ 1 x samen koken op vuur met kok Dennis (zaterdag)

√ Onbeperkt koffie, thee en water

√ Suppen op de natuurplas

√ 2 x overnachting op kampeerplek bij de kapschuur met eigen tentje of kampeermiddel (zonder stroom)

√ gebruik van alle faciliteiten van de camping

 

Tijdschema

 

Neem uitgebreid de tijd voor jezelf dit weekend in de buitenlucht. Ga lekker zitten op je stoeltje voor de tent, lees een boek of ga op pad (wandelen, mountainbike of fietsen) in het prachtige Nationaal Park Drentse Aa.

 

Verblijf op je kampeerplek van vrijdag 14.00 tot zondag 20.00.

Het groepsprogramma start op vrijdag rond 17.00, afsluiting op zondag rond 17.00.

Yoga op de camping Nederland Drenthe

Locatie

 

Het yogaweekend op de camping vindt plaats op camping de Vledders in Schipborg (Drenthe). De yogalessen worden gegeven in de buitenlucht. Onze uitvalsbasis is de kampeerplekken rondom de kapschuur aan het water.

Bij droog en windvrij weer vinden de lessen plaats op een rustige plek aan de waterplas of zoeken we de schaduw onder de bomen. Mocht het regenen, dan maken we gebruik van de beschutting van de kapschuur.

yogaweekend op de camping savasana

Programma

 

We starten het gezamenlijk programma op vrijdag eind van de middag. In het weekend heb je de mogelijkheid om vijf yogalessen te volgen in de buitenlucht, een stiltewandeling te maken en gezamenlijk te koken met kok Dennis.

Ná de yogalessen en gezamenlijke eetmomenten is er geen programma. Je bent vrij om je tijd zelf in te vullen. Een wandeling, een fietstocht door het prachtige Nationaal Park Drentse Aa. Ga uitgebreid lunchen, ga met de SUP de waterplas op, of lees een boek. Dit is jouw tijd-voor-jezelf-moment.

Ben je geen kampeerder en woon je in de buurt van Zuidlaren. Volg het programma en de gezamenlijke eetmomenten en voel je vrij om thuis te slapen.

De Kapschuur

In de kapschuur bevindt zich een zithoek, picknicktafels en een kleine simpele keuken (met gezamenlijke koelkast). In de avond is er de mogelijkheid om je te verwarmen bij het vuur (afhankelijk van het weer). Het gehele weekend kun je gebruik maken van de beschutting en faciliteiten van de kapschuur. In de kapschuur is stroom aanwezig. De kapschuur heeft geen eigen sanitair, hiervoor maak je gebruik van de sanitairgebouwen van de camping.

kapschuur yoga weekend retreat camping de Vledders Drenthe

Camping de Vledders is een familiecamping. Het is geen stilte plek. De kapschuur staat in de buurt van een speeltuin en de N34 is hoorbaar. 

Tarief en inschrijving

 

Dit yogaweekend op de camping is gericht op het ervaren van het buitenleven of campingleven in combinatie met yoga. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. De ochtend- en avondmaaltijden zijn verzorgd, een eventuele lunch regel je zelf. Het is kamperen, je neemt je eigen eetgerei, kampeerspullen mee. Het corvee en de afwas regelen we samen. De catering van de ochtend- en avondmaaltijden is in eigen handen. Op zaterdag komt kok Dennis koken op vuur.

 

Yoga weekend op camping de Vledders € 279,- pp 
Prijs exclusief toeristenbelasting en administratiekosten 

Geen eigen kampeermiddel of liever je eigen plek op de camping boeken? Kijk naar de mogelijkheden of informeer bij Mariska.

Inhoud yogaweekend

 

Het hele weekend bepaal jij aan welke onderdelen je deelneemt. Onthoud daarbij dat niks moet en alles mag. Maak er je eigen ideale weekend in de natuur van!

 

 

Tijdens het weekend staat ‘buiten zijn in de natuur’ centraal. Programma onderdelen kunnen ter plekke aangepast worden aan de weersomstandigheden.

Vinyasa yogalessen

 

De vinyasa yogalessen worden verspreid over het weekend. Er vindt een opbouw plaats in de lessen. Je kunt zowel met weinig als veel yoga ervaring deelnemen aan de lessen. Iedereen kan de les uitvoeren op zijn eigen niveau. Er is extra aandacht voor de technische kant van de yogahoudingen. Daar waar er twee lessen op dezelfde dag zijn is de ochtendles actief en de middagles een rustige gentle vinyasa yogales in combinatie met ademhaling.

De yogalessen worden in de buitenlucht gegeven. Bij regen maken we gebruik van de overkapping van de kapschuur.

 

Gezamenlijk koken op vuur met Dennis

 

Op zaterdagmiddag komt kok Dennis langs. Hij gaat voor ons koken op vuur, met, als de oogst het al toelaat, biologische groente uit eigen moestuin. Je hebt de mogelijkheid om gezamenlijk de maaltijd voor te bereiden en te koken. Altijd een mogelijkheid om nieuwe kookvaardigheden op te doen.

 

Wandeling

 

Een stilte wandeling door het aangrenzende Nationaal park Drentse Aa. Wandel alleen de uitgezette wandelroute. In stilte is er zoveel meer te ervaren en te zien!

yogaweekend Drenthe retreat vinyasa yoga

Tijd voor jezelf

 

Tussen de programma onderdelen is er tijd voor jezelf. Trek het bos- of heidegebied in, lees een boek, pak een moment voor jezelf buiten in de zon of in de schaduw op het landgoed. Je hebt altijd de mogelijkheid om je terug te trekken van de groep.

 

Ontbijt en brunch

 

De catering van dit weekend is in eigen handen. Elke ochtend staat er een gezond ontbijt klaar, die je individueel kunt nuttigen. Na de ochtend yogales is er een uitgebreid gezamenlijke brunch met ingrediënten van de locale ondernemer.

 

Avondmaaltijd

 

Op vrijdag en zondag is er een gezamenlijke avondmaaltijd met pure en gezonde ingrediënten.

 

Het gehele weekend is koffie, thee en water onbeperkt beschikbaar.

yoga weekend camping uitzicht vanaf de kapschuur

Prijs yogaweekend op de camping € 279,-

Alles op een rijtje!

 

Yogaweekend op de camping

 

√ 5 x yogales

√ Gezamenlijk koken op vuur

√ Ochtendwandeling 

√ Ochtend- en avondmaaltijden 

√ Onbeperkt koffie, thee en water

√ Overnachting met eigen kampeermiddel 

√ Vrij gebruik van sup om de natuurplas op te gaan

√ Het is kamperen: afwas, corvee en yogaplek gereed maken, we regelen het samen.

 Gebruik maken van de faciliteiten van de camping

zonsopgang yoga weekend camping

Exclusief

√ frisdrank, bier of wijn. Je bent vrij om je eigen drinken mee te nemen.

√ middagmaaltijd

√ Met dieetwensen kunnen we rekening houden, we kunnen niet voor alle dieetwensen een alternatief aanbieden. 

√ toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n

√ administratiekosten € 15,-

Liever een campingplek voor jezelf? Kom je met een camper, caravan of grote tent? Boek je eigen kampeerplek op de camping. Er zijn ook accomodaties te boeken.

Prijs yogaweekend op de camping € 279,-