“Op een fysieke en uitdagende manier

in verbinding komen met jezelf”

Mariska, yogadocent en fysiotherapeut

In mijn werk als fysiotherapeut in het UMCG is bewegen en coachen een belangrijk onderdeel van mijn beroep. Daarnaast heb ik tijdens mijn jeugd fanatiek gesport en ben ik tijdens en na mijn opleiding tot fysiotherapeut meerdere jaren actief geweest als spinning-, aerobics- en steps-instructrice. In de natuur bewegen en trainen zijn voor mij noodzakelijke activiteiten om me lekker te voelen.

In 2015 ben ik in aanraking gekomen met yoga tijdens een bijna burn-out ervaring. In deze periode was ik op zoek naar een manier van ontspanning en bewustwording van mijn gedachtenpatronen, maar wel op een fysieke manier. Dit vond ik in vinyasa yoga. Vinyasa yoga bracht mij, in die periode, meer dan een hardloopsessie of een spinningsessie.

Mariska Leegte Vinyasa yogadocent Fysiotherapeut Yoga Zuidlaren

Vinyasa yoga is intensief, maar geeft mij ook een bepaalde rust in mijn hoofd. Daarnaast voelde ik tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen een energiestroom in mijn lijf. Deze energiestroom was voor mij een nieuwe ervaring en dit gevoel van energie maakte dat ik steeds weer terugkeerde naar de mat. Ik was ook nieuwsgierig: “Wat is dit wat ik voel?” Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut kon ik dit niet verklaren, daarom ben ik gestart met de yoga-opleiding van Johan Noorloos in de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Deze heb ik in september 2019 afgerond.

 

Tijdens mijn yogales ga je door middel van verschillende houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) je aandacht verschuiven van je hoofd naar je lijf. Je aandacht verschuiven van de denken-en-doen modus, naar de doen-en-voelen-modus. We zijn in de huidige maatschappij zo gewend om te denken en te doen, waarbij we niet altijd ervaren hoe iets voelt. Ik wil je graag weer bewust laten worden van voelen. Het afstemmen op de zintuigen, maakt dat je aandacht verschuift van het denken naar het voelen.

De energiestroom en de actieve benadering van yoga in combinatie met jouw ademhaling, laat ik je graag ervaren tijdens mijn yogalessen.

Yoga Flow Zuidlaren

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut vind ik het uitlijnen van yoga-houdingen, met respect voor de mogelijkheden van ieders lichaam, een belangrijk onderdeel van de les. Ik zal je dan ook tijdens de les helpen om houdingen te verdiepen en eventueel te corrigeren door middel van mondelinge instructie, maar ook door manuele correcties. Vind je het niet prettig om aangeraakt te worden, dan kun je dit voor of tijdens de les aan mij melden.

  • Meld eventuele blessures of ongemakken voor de les. Alternatieve houdingen worden aangeboden.
  • Lessen worden in een logische volgorde opgebouwd.
  • De les wordt ondersteund door achtergrondmuziek die passend is bij de opbouw van de les.

Wil jij nu kennismaken met Mariska? Vraag hier les 1 van de gratis online yoga challenge aan.