Buikademhaling, hoe doe ik dat?

Ademen is zo alledaags dat we er vaak geen aandacht aan schenken. Het verloopt automatisch, onbewust, maar soms gaat het niet optimaal. Te snel of te diep ademen kan ongemerkt gebeuren.

Er bestaat een sterke band tussen de hersenen en de ademhaling. Stress en spanning beïnvloeden hoe we ademen. Maar het werkt ook andersom: met behulp van je ademhaling kun je invloed uitoefenen op je hersenen.

In rust is buikademhaling de meest natuurlijke manier van ademhalen, in de praktijk kan het zijn dat je in rust de adembeweging in je borstkas plaatsvindt. Is dit bij jou het geval en wil je hier verandering in aanbrengen? Of wil je je meer bewust worden van je ademhaling? Ontdek hoe een eenvoudige ademoefening meer ontspanning kan teweegbrengen. Leer effectieve technieken om buikademhaling te bevorderen.

 

Vraag de gratis adem video's aan. 

 

Deze ademhalingsreeks, bestaande uit vier korte video’s. Hierin laten we je ervaren hoe je eenvoudige oefeningen kunt gebruiken om de ademhaling in je buik, rug en flanken te voelen. Als aanvullende bonusvideo delen we ook de voordelen en uitvoering van de Ujjayi- of oceaanademhaling. Deze ademtechniek wordt vaak toegepast tijdens een vinyasa yogales.

Buikademhaling, hoe doe je dat? Yoga en adem, leef bewust ademen naar je buik, rug of flanken.