Buikademhaling, hoe doe ik dat?

Ademen is zo gewoon dat we er meestal niet bij nadenken. Het gaat vanzelf, onbewust, maar gaat niet altijd vanzelf goed. Te snel of te diep ademen gaat ook vaak onbewust.

 

In rust is een buikademhaling de meest effectieve manier van ademhalen. Tijdens inspanning is het normaal dat de borstkas ook meebeweegt. Het brein en de ademhaling zijn sterk met elkaar verbonden. Stress en spanning hebben invloed op de ademhaling. Maar het werkt ook andersom. Met behulp van je ademhaling kun je ook invloed uitoefenen op het brein.

 

Wil jij je meer bewust worden van jouw adembeweging? Hoe je met behulp van een simpele ademoefening meer ontspanning kunt creëren? Een effectieve oefeningen toepassen om een buikademhaling te stimuleren?

 

Vraag de gratis adem video's aan. 

 

In deze gratis adem serie van 4 korte video’s laat je ervaren hoe met een simpele oefeningen je ademhaling in buik, rug of flanken kunt ervaren. Als extra video worden ook de voordelen en uitvoering van de Ujjayi of oceaan ademhaling uitgelegd. Deze ademtechniek wordt veelvuldig gebruikt tijdens een vinyasa yogales.

Buikademhaling, hoe doe je dat? Yoga en adem, leef bewust ademen naar je buik, rug of flanken.

Aanvraag adem video's

In de videoserie zit een opbouw. Advies is om bij video 1 te starten.

De video over de Ujjayi ademhaling is prima als losse video te starten.

1. Observatie ademhaling

2. Buikademhaling, hoe doe ik dat?

3. Ademen naar de rug, kan dat ook?

4. Ujjayi of oceaan ademhaling

Ujjayi ademhaling, yoga ademhaling, hoe doe je die?

Ujjayi ademhaling en yoga

De Ujjayi ademhaling wordt veel gebruikt tijdens vinyasa yogalessen. Wil je meer lezen over de voordelen van deze ademtechniek? Lees het hier.

Heb je de techniek van de Ujjayi ademhaling onder controle? De volgende stap is om de ademtechniek toe te passen tijdens het uitvoeren van je yogales. Vraag hier een gratis online yogales aan en ervaar het zelf!